Tatlı Tarifleri: Meyveli Ricotta Peynirli Pasta Tarifi

Tatlı Tarifleri: Meyveli Ricotta Peynirli Pasta Tarifi
Tatlı Tarifleri: Meyveli Ricotta Peynirli Pasta Tarifi
Malzemeleri:
500 gr Ricotta peyniri, süzülmüş
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 buçuk su bardağı yağlı krema
500 gr karışık meyve (dut, çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, vb)
1 ölçek pandispanya
1 limon suyu

Hazırlanışı:
Peyniri şekerin yarısı ve yoğurtla birlikte geniş bir kaseye koyun. Koyulaşana dek çırpın. 3 çorba kaşığı meyve ile karıştırın. Pandispanyayı yatay olarak ikiye bölün. Bir parçasını 25 cmlik tepsiye koyun, peyniri yayarak üzerini kapatın. Üzerine diğer parçayı kapatın. Kalan meyveyi kalan şeker ve limon suyuyla harlı ateşte şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Meyveleri kekin üzerine yayın ve servis yapmadan önce buzdolabında en az 3 saat bekletin. Afiyet olsun!


Share/Bookmark

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!