Misket Limonlu Cheesecake Tarifi

Misket Limonlu Cheesecake Tarifi
Misket Limonlu Cheesecake Tarifi
Tatlı tariflerinin en güzellerinden biri olan cheesecake tarifinde bugün sıra.. Hem de çok özel bir cheesecake tarifi.. Kendinizi mutfağınızın şefi olarak görüyorsanız bu misket limonlu cheesecake tarifini siz de denemelisiniz!

Malzemeler:
Hamuru:
350 gr bisküvi tozu
100 gr şeker
125 gr erimiş tereyağı

İçi:
250 ml taze sıkılmış misket limonu suyu
4 çorba kaşığı su
8 yaprak jelatin
300 gr şeker
5 çırpılmış yumurta
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
125 gr ısıtılmış tereyağı
500 gr krem peynir
125 ml soğutulmuş krema

Yapılışı:
Bisküvi tozu, şeker ve yağı bir kabın içinde karıştırın. Orta boy kelepçeli bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve karışımı döküp tepsinin tüm iç yüzeyini kaplayın.

İçi: Misket limonu suyunu ve suyu bir tencereye koyun, jelatini ekleyin. 5 dakika yumuşaması için bekleyin. Şekerle yumurta ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın ve jelatinli karışıma ekleyin. Orta hararetli ateşte neredeyse kaynayana kadar sık sık karıştırarak pişirin. Kaynatmayın. Ateşten alın. Tereyağı ve krem peyniri geniş bir kasede iyice karıştırın. Misket limonlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Buzdolabında 45 dakika bekletin. Kremayı soğutulmuş kapta katılaşana dek çırpın, sonra misket limonlu kaba aktarın. Hazırlanmış bisküvi tozlarının içine koyun. Servisten önce buzdolabında 4 saat bekletin.


Share/Bookmark

2 Responses so far.

  1. rumma says:

    Harika görünüyor..

    sevgiler

  2. Adsız says:

    Todo muy muy hermoso y ricooooo

Yorum Yazın

Yorumlarınızı bekliyoruz!